RCR-M logo

Rusland på tværs 1997
HVORFOR F..... GØR HAN DET ?

At cykle gennem et land med store vidder, er en ganske særlig oplevelse. Man bevæger sig i landet på landets egne præmisser, og man er nødsaget til at acceptere de forhold, der nu engang byder sig. Det giver en helt særlig førstehåndsindsigt. Vi kan ikke sige, at denne by er ikke rar, og nu fortsætter vi ekstra 100 km, før vi går til ro.
Hertil kommer glæden ved at føle sig "fortjent" til sine oplevelser. At cykle over 100 km hver dag, på dårlige veje og på cykler, der vejer mere end 35 kg, det er virkeligt noget, der "trækker søm ud". Og derfor giver det en utrolig tilfredsstillelse, når man får belønningen, i form af f.eks. en invitation til et kollektivlandbrug, udsigten over Baikalsøen, eller en gratis kop te hos hotelmutter på et usselt hotel, midt ude i "ingenting"!

Men jeg er også kommet til at holde meget af Rusland. Et land, hvor forfattere er helte, kan ikke være helt "skidt". Til sammenligning kan jeg slet ikke forestille mig noget tilsvarende i Danmark. Kunne I forstille jer Klaus Rifbjerg som folkehelt???????
Og så er der befolkningen. De er utroligt gæstfrie og hjælpsomme. Og nåee ja, skal jeg være helt ærlig, så er det nu heller ikke så ringe, i al ubeskedenhed, at være genstand for heltedyrkelse. For cykler man over længere stræk i Rusland, er befolkningen begejstret over præstationen. Russerne elsker deres sportshelte!
Og naturen. Rusland er eksremernes land. Naturen i specielt i det nordlige Russisk Fjernøsten, er på en gang uhyrligt barsk og brutal, og samtidigt fantastisk storslået og underskøn. Sibirien er nærmest "ordinær" til sammenligning.

Jeg kan heller ikke helt undlade at nævne min tur sidste år. Ideen til den ny ekspedition, blev undfanget i bitterhed, fordi jeg følte at min tur blev "taget fra mig" i 1996. Men i dag, er det først og fremmest Rusland, der trækker. Jeg glæder mig utroligt til at være derude igen, og jeg er allerede nu, godt i gang med at lægge den gamle tur bag mig!


[ RCR-M ] [ Webmaster ]

Tilbage