RCR-M logo

Rusland på tværs

Hjemme igen

cykellogo


 

11.724 km og 4 rekorder!

Af Jens Alstrup:
Rutekort for den gennemførte tur:

Den 6. maj 1997 satte Claus og jeg os på cyklerne i Magadan by i snestorm. Den 23. oktober 1997, efter næsten et halvt år, ankom jeg i snestorm, alene til Kaleningrad ved Østersøen nær Polen.

Turen var hård. Meget hård. Sommeren 1997 i Sibirien, var den værdste nogen kan huske. Havde jeg ikke kendt til betingelserne i Sibirien fra 1996 (der var var en meget tør sommer), havde jeg næppe kunnet fuldføre.

Alligevel var ekspeditionen vellykket. Målsætningen blev opfyldt næsten 100% (næsten, fordi vi skulle have været 2 cyklister i Kaleningrad), og oplevelserne overgik endnu engang alle forventninger. Det var alt besværdet værd. Det var storslået, og det var en kæmpe tilfredsstillelse at kunne fuldføre.

Lige nu (den 7. november 1997) er jeg hjemme, og jeg finder det sandt at sige temmeligt kedeligt. I Sibirien finder jeg en ultimativ frihed og glæde, som jeg er meget begejstret for. Jeg tager meget gerne tilbage!

Jeg satte 4 russiske rekorder, idet jeg indenfor en enkelt sæson er den første cyklist, der har:

1: Krydset hele Asien indenfor Ruslands grænser, alene ved brug af cykel som transportmiddel, når der ses bort fra færger/både, brugt til krydsning af floder. Rekorden blev sat ca. 30 km øst for Jekaterinburg i Uralbjergene, 8.265 km fra Magadan. Rekorden blev sat den 19.09.97 ved byen Pervouralsk.

2: Cyklet fra Magadan til Moskva. Det regnes for en rekord i Rusland, når man er den første, der når hovedstaden fra en givet punkt. Distancen var 10.043 km. Rekorden blev sat den 06.10.97.

3: Krydset hele ruslands hjemland i dets fulde længde hvor veje forefindes, fra Magadan til Skt. Petersborg. Af de fleste og mig selv, regnes dette for værende den fornemste rekord. Distancen var 10.747 km og rekorden blev sat den 13.10.97.

4: Krydset hele Rusland uden undtagelse hvor veje uanset kvalitet forefindes, fra Magadan til Kaleningrad. Rekorden blev sat den 23.10.97 og distancen var 11.724 km.

 

Ekspeditionen startede fra Roskilde Bank den 30. april 1997, og den sluttede i Roskilde Bank den 26 oktober 1997. Hjemkomsten blev noget "kludret", fordi færgen afsejlede 28 timer FØR beregnet, hvorfor jeg overnattede i Køge før hjemkomsten. Ruten viste sig at være 11.724 km lang, og jeg cyklede ca. 13.500 km alt i alt, inkl. forgæves forsøg, omveje, udflugter m.v.

Mange tak til alle de sponsorer, venner og bekendte, der har hjulpet mig, til at kunne gennemføre. Herunder de 100'er, der har vinket, dyttet og talt med mig på ruten, og som derved gjore regnvejret, oversvømmelserne og snestormene mere tålelige. Og en særlig tak til DHL, der også i år var min redning i adskillige kritiske situationer på den lange strækning.


[ Webmaster ]

Tilbage