RCR-M logo

Rusland på tværs 1997
Cyklerne

Cyklernes rammer specialfremstilles af PRINCIPIA i Nordjylland, og de monteres op af FABIN Sport.
Rammerne tager udgangspunkt i PRINCIPIA Mountain Bike MAC B Hard Core, der er en forstærket MtB. Som alle andre PRINCIPIA cykler, er den bygget af 7020 aluminiumsrør. Her til benyttes ekstra forstærket bagstag og en ekstra kraftig forgaffel. Begge dele specialfremstillet.
Der benyttes ikke pålodninger til bagagebærer, skærme m.v., af frygt for at de ikke kan holde. I stedet indsættes der gevind i selve bagstaget og forgaflen, således at monteringerne sidder direkte i selve rammen.
Bagagebærerne tager udgangspunkt i dem, der som de eneste, rent faktisk holdt på min cykel i Sibirien i 1996 (vi var 4 ryttere med 4 forskellige typer bagagebærer). Dog modificeres de, så monteringen forstærkes, og således at der kommer gummibøsninger på bagbagagebæren. For en sikkerheds skyld!
Fælgene bliver af den brede type, så der ikke igen kommer dækproblemer. Vi forventer ikke at fælgene kan holde hele vejen. Baghjul skal skiftes midtvejs. Ekstra fælge lægges ud til brug i tilfælde af uheld. Gear m.v. bliver standard, men af god kvalitet.
Selv om cyklerne er forstærkede, så kan vi jo "skvatte" ned ad et bjerg eller lignende. Det vil rammerne nok ikke overleve. Så for at være HELT sikre på at vi ikke må opgive p.g.a. tekniske problemer, får vi lagt to komplette cykler ud til Moskva, således at DHL kan bringe dem ud til os, hvis vi pludseligt får behovet. I år skal ekspeditionens mål fuldføres 100%!


[ RCR-M ] [ Webmaster ]

Tilbage